2011. szeptember 25., vasárnap

AACEE Közgyűlése Budapesten

2011. Szeptember 24-én Budapesten tartotta éves közgyűlését az AACEE, az Association Adogmatic of Central- and Eastern Europe, a Közép- és Kelet-európai szabadkőműveseket összefogó egyesület, mely közös témákban lép Európa elé, valamint képviseli tagjait állami vagy nemzetközi fórumokon.

Az AACEE Közgyűlése a Magyarországi Nagyoriens Szabadkőműves Rend, valamint a Tolerancia és Testvériség Szabadkőműves Páholy által rendezett, A SZABADKŐMŰVES LISZT FERENC című megemlékezés utáni napon zajlott le, immár meghitt körülmények között. Ismét új tagok jelentkeztek, a szlovéniai alakuló szabadkőművesek képviselői is jelen voltak.
A szervezetet érintő tanácskozást követően az alábbi témákban hangzottak el előadások:
- Ember, Európai, Szabadkőműves
- Fiatalság, Agresszió, Szabadkőművesség
- A 9/11 Szimbólumai
- "Cigánylány" - új megközelítés a kisebbségek és a szegénység társadalmi befogadásához, felemeléséhez.

2008. Június 14-én négy alapító, a Romániai Nagyoriens, az Osztrák Nagyoriens, az Osztrák Liberális Nagypáholy valamint a Magyarországi Nagyoriens aláírták azt a dokumentumot, mely szerint közös, európai adogmatikus szervezetet hoznak létre. Az így megalakult egyesületet Brüsszelben jegyezték be. Az egyesület neve: AACEE Association Adogmatic of Central- and Eastern Europe.

Forrás: www.nagyoriens.hu/oriens-expressz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése